Καμία άλλη δολοφονημένη!

Συγκέντρωση για τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ Αγ.Αναργύρων

Η Κυριακή είχε πάει στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για να ζητήσει βοήθεια, καθώς ο πρώην της -και τελικά γυναικοκτόνος-, τον οποίο είχε καταγγείλει στο παρελθόν για βιασμό και ξυλοδαρμό, βρισκόταν έξω από το σπίτι της και την περίμενε. Από το ΑΤ τη διώχνουν και την παραπέμπουν στην άμεση δράση. Με περίσσιο κυνισμό και ειρωνεία από την άμεση δράση αρνούνται να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της όταν τους το ζητάει με την εξοργιστική αιτιολογία ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Την ίδια στιγμή ο γυναικοκτόνος της επιτίθεται με μαχαίρι και τη δολοφονεί ακριβώς έξω από την είσοδο του ΑΤ.

Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά πράγματα.

Για το πώς ο κάθε γυναικοκτόνος έχει συνεργούς του την πατριαρχία και την κρατική εξουσία.

Για το πώς ακόμα και μετά τον θάνατο της Κυριακής βρέθηκε ο Σφακιανάκης, ένα σκουπίδι και πρώην επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, να προχωρήσει σε αναίσχυντο victim blaming ρίχνοντας την ευθύνη στην Κυριακή και λέγοντας ότι οι αναρτήσεις της στα social media προκαλούσαν και άρα έπαιξαν ρόλο στο να δολοφονηθεί.

Για το πώς οι βαθιά πατριαρχικές αντιλήψεις που επικρατούν είναι αυτές που γεννούν την έμφυλη βία που κλιμακώνεται ως τη γυναικοκτονία. Για το πώς όλα χτίζονται από τα μικρά και καθημερινά του πώς θα έπρεπε να φερόμαστε, ντυνόμαστε, μιλάμε, για το πώς θεωρούμαστε κτήμα κάποιου άνδρα (πατέρα, συζύγου, συντρόφου).

Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά για την υποκρισία του κράτους και των μηχανισμών του. Που σε κάθε ευκαιρία ξεπλένει (παιδο)βιαστές, μαστροπούς, γυναικοκτόνους με δηλώσεις υπουργών, μπάτσων-τηλεπερσόνων και ξεπουλημένων «δημοσιογράφων». Με εισαγγελείς που θεωρούν ότι ένα 12χρονο παιδί μπορεί να συναινέσει σε σεξουαλικές πράξεις. Με δικαστικούς που διώκουν θύματα trafficking. Με μπάτσους που δολοφονούν ρομά και μετανάστ(ρι)ες, που διώχνουν θύματα έμφυλης βίας από τα τμήματα και υπερηφανεύονται ότι κάνουν ό,τι μπορούν επειδή έφτιαξαν το panic button˙ .

Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά για το ότι υπάρχει πληθώρα μπάτσων και περιπολικών που επιτίθεται σε όσα αντιστέκονται και αγωνίζονται αλλά όχι όταν δολοφονείται μια γυναίκα μπροστά από ένα ΑΤ. Πώς κάθε μήνα βλέπουμε να αγοράζονται κατά χιλιάδες τα περιπολικά και να γίνονται εκατοντάδες προσλήψεις μπάτσων, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόνοια για ύπαρξη δομών που να προστατεύουν θύματα έμφυλης βίας πόσο μάλλον να δουλεύουν σε μία κατεύθυνση πρόληψής της.

Είναι αμέτρητα αυτά που θα μπορούσαμε να πούμε. Στην παρούσα φάση όμως δε μας έμεινε φωνή για λόγια. Πάγωσε στο λαιμό μας όταν ακούσαμε τις τελευταίες στιγμές της Κυριακής.

Η Κυριακή δεν μπέρδεψε το περιπολικό με ταξί. Εσείς μπερδεύεστε αν νομίζετε ότι τα σώματά μας σας ανήκουν.

Όταν η αδιαφορία γίνεται γυναικοκτονία, η θλίψη γίνεται οργή!

Καμία άλλη δολοφονημένη! Σκατά στους μπάτσους!

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση ενάντια στις γυναικοκτονίες Πέμπτη 04/04 20.00 Καμάρα

Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό φεμινισμό Rabbia Viola

https://rabbiaviola.blackblogs.org